Loading

Есен във вили

Здравейте, приятели! Тази година ноември реши да ни изненада приятно – с малко повече слънчеви дни, отколкото очаквахме! И макар да остават броени седмици до края на тази доста натоварена за мен година, когато покрай празниците ще си отпочинем добре със семейството, решихме да оползотворим и миналия уикенд на някое приятно място сред природата.

Избрахме едно еко селище, което отдавна сме си набелязали и искахме да посетим – предлага вили. И макар поради работните задължения да си позволихме там само една нощувка и два дни, си прекарахме повече от добре и мисля, и тримата презаредихме батериите!

ruminikaАко случайно и вие наминавате през Западните Родопи, не пропускайте да разгледате Плиоценския парк в село Дорково, средновековната крепост Цепина – също в близост, и Цигов чарк – който е на броени километри. Освен тези места, ние успяхме да наминем и през Велинград – известен със спа услугите и минералните си извори, го намерихме за още по-романтичен по това време на годината – изпълнен с цветовете на есента. Визирам разбира се най-вече парка Клептуза – едно прекрасно място.

Както казахме времето беше повече от благоприятно и щеше да е кощунство ако го пропилеем 🙂 Изкачихме близкият до Велинград – Елин Връх, който не е чак толкова затрудняващ , а разполага и с чудесна екопътека. Близо до параклиса Свети Илия си направихме и пикник.

Такива макар и кратички бягства от натоварения град сред природата се много благоприятни и зареждащи, особено когато са споделени с най-близките хора. Препоръчвам ви силно както Западните Родопи, така и вили до Цигов чарк, където отседнахме и останахме много доволни!

Google+ Comments