Loading

Да изключим ли месото от менюто си?

Преди известно време попаднах на статия в реномирано английско издание, която обхващапе темата за консумацията на месо. Тъй като в момента е доста актуална и спада към класа „здравословно хранене“, прецених, че и за вас ще е полезно да споделя прочетената информация. А дали вие ще я приемете за меродавна за себе си и ще я приложите, зависи само от вас.

В материала излагаха факти как намаляване приема на месо или тоталното му ограничаване влияе благоприятно върху цялостното здраве на организма. За никого не е тайна, че в момента местните продукти не са качествени и понякога са пълни с хормони и други химикали за удължаване периода на консервация. Именно тези медикаменти повлияват и върху растежа, правилната обмяна на вещества и половите функции.

Промяната в тези човешки параметри оказва влияние върху кожата и дори теглото. Чрез хормоните, намиращи се в месото, се появяват много пъпки по лицето и тялото и често самата кожа може да изглежда по-изсъхнала. Заедно с това може да се повлияе и върху телесната маса. Въпреки че много от спортистите използват месото като средство за извайване на красиви форми, не бива да се забравя, че от неговото съдържание на протеин значително се напълнява.

Проучването доказва, че наличието на бактерии в стомаха на хора, неприемащи месо, са значително по-малко. По този начин самата чревна флора работи функционално и не се достига да проблеми, болки или други оплаквания.

Ако всички тези факти ви се струват нереални, ви съветвам да спрете приема на месо за месец или два. Забележите ли положителна промяна, променете начина си на хранене, не успеете ли – просто вече имате натрупан опит и достигнати лични изводи. Аз ограничих месото за 3 месеца и резултатът е отличен. А затова какво се случи с мен и тялото ми, ще ви споделя в следващия материал.

Google+ Comments