Loading

Защото трябва да се възползваме от услугите на специалисти като Янко Янев

Адвокат Янко Янев от дълги години се занимава със застрахователни казуси и е добър пример за това, защо трябва да бъдат използвани услугите на професионалисти.

В Западните държави е напълно нормално схващането, че човек не може да разбира от всичко и да се справи с всяка административно-правна ситуация сам. Ето защо там е най-естественото нещо да наемат професионалист, който да работи в тяхна полза. В България нещата стоят по малко по-различен начин. Тук всеки си мисли, че може да се справи сам, или че консултантите и специалистите (най-често в административните казуси) са пълни мошеници и гледат само как да те измамят.

Това, от една страна, е абсурдно, защото ако всеки можеше да разбира от всяка сфера на живота и да се оправя напълно сам с всичко, то тогава не би трябвало да има професии в конкретни области. Нямаше да има нужда да учим и специализираме или да придобиваме различни професии.

Да, но светът не е устроен точно така. За някои неща е препоръчително да се възползваме от услугите на компетентен професионалист, който съгласно закона да направи всичко възможно, за да ни осигури онова, за което сме го наели.

Конкретната ситуация, която ме провокира да се замисля върху тази тема, беше разказ на мой приятел, който претърпя катастрофа и след това имаше големи проблеми с изплащането на парите от застрахователите. Разкарваше се, вадеше документи и се разправяше с брокерите. Това му губеше изключително много време, нерви, а и пари поради отсъствието от работа. Накрая нае адвокат Янко Янев, който от 2008-а година се занимава със застрахователни казуси. След това нещата при приятелят ми се наредиха за много кратък период. А колко ли по-лесно щеше да бъде, ако беше наел юрист още от самото начало!

Важно е да осъзнаваме, че не можем да се справим с всичко и че не сме компетентни по всяка тема. Да потърсим помощ от специалистите не е срамно, а в повечето случаи е дори задължително.

Google+ Comments