Loading

Промяната започва от нас

Аз искам промяна. Ти искаш промяна. Моите, а вероятно и твоите приятели искат промяна. Каквото и да желае всеки от нас да се измени в живота му, едно нещо мога да ви кажа със сигурност. Промяната започва от самите нас. Знам, че звучи изтъркано, но това е, защото е истина. Защо иначе бихме повтаряли подобни изрази отново и отново до втръсване, ако в тях не се съдържаше нещо истинско?

670px-Change-Your-Life-Step-02Всичко е въпрос на воля, личностна мотивация и желание за промяна. Мой познат например от толкова много време желае да отслабне, но аз  все му повтарям, че единствено с приказки не става. Трябва да спре да ходи навсякъде с колата, а да се движи повече пеша или да тренира нещо, както и да започне да се замисля с какво се храни, вместо всяка вечер да изпива минимум по две бири. Нищо няма да се промени с този му начин на живот…

Да не говорим, че това са малки промени, които ни касаят по единично. Има и по-големи, които касаят всички ни. Може и това да ви прозвучи клиширано, но ние определяме средата, в която живеем. Ако всеки от нас пази чисто, ще живеем в по-чист град. Ако всеки от нас се съобразява с останалите,  ще се разбираме повече и ще се чувстваме по-спокойни. Необходимите ни усилия са малки, но важни в целостта си. Знам, че за да ги постигнем, е нужно да се промени начинът на мислене на хората, което само по себе си е трудно, но не е непостижимо. Ако растем, мислейки повече за света около нас, то и нашите деца ще растат по този начин, защото ще виждат нашия пример.

Промяната започва от нас, развива се и накрая може да се превърне в нещо хубаво. Кой знае? Аз съм позитивно настроен, че човек е способен да сътвори по-добро бъдеще.

Google+ Comments