Loading

Преумора – бягай още

Заради прекомерният стрес на работното място, често забравяме, че живот има и извън бюрото. Също не мислим и за доброто си здравословно състояние. Това рефлектира после не само върху нас, но и нашите близки. Затова вижте и втората част от признаци на преумората и се замислете колко от тях проявявате и дали си струва.

Сигнализиращ знак, че работата не ви доставя удоволствие, е липсата на ентусиазъм сутрин. Ако не отивате с желание, което да е все пак в рамките на нормалното, то значи е време за промяна, защото ще се достигне до прегряване.

Следващ признак може да бъде и загубата на чувство за хумор. То може да служи като защитна реакция, за да се тушира стресът и затова при изчезването му, значи има проблем. А също и хуморът е отражение на добро психично здраве и трябва да го има, дори и в малки количества.

Понякога заради преумора в работните отношения страдат и любовните, и семейните. Липсата на време ви кара да пропускате семейни вечери или да не излизате достатъчно често с половинката и приятелите си. По този начин не само, че не разпускате, но и се лишавате от ценни социални контакти.

Когато след приключване на работа започвате да правите нездравословни неща като пиене на много алкохол, пропуск на тренировка или похапване на проенергийни и вредни храни, трябва да се поспрете с работата. Винаги си припомняйте, че здравето е най-важно и то е над всичко!

От изключително значение е да осъзнаете, че животът не трябва да се върти около работата. Огледайте се, поспрете се и ще видите колко е хубаво да си себе си без умората и стресът и колко много красоти има. Струва си да се живее!

Google+ Comments