Loading

Маските на Световното в Катар

Светът отново е футбол! За феновете на спорта, той винаги е бил такъв, но сега е изключително наситен от емоции. Вече стартира в Катар и започна битката в групите. Но впечатления правят не само головете, скандалите, политическите конфликти и колосалните суми за организация от арабската държава, но и наличието на маски. Къде са те – върху лицата на футболистите.

Може би вече са ви направили впечатление Йошко Гвардиол и Хюн-мин Сон. Още един в списъка с маска е и Елиес Скири. Защото футболисти от различни етноси, националности и отбори имат черни очертания по лицата си? Сигурно много хора са се запитали този въпрос, особено тези, които не са запознати толкова с футбола, а гледат защото е актуално. Отговорът тук е съвсем логичен и той е свързан със здравето им.

Футболистите от Световното 2022 е нормално да играят и в клубни отбори, с които също имат немалко срещи. Често се случва да се контузят и да предприемат мерки за по-доброто си здраве. Обикновено травмите на лицето са счупен нос или сътресения, които идват вследствие от силен удар с топка. Лекарите и самите футболисти взимат мерки за слагането маски тип шина на лицето, защото по този начин хем са защитени, хем тези травми не пречат пряко на играта им.

Това е и логичната причина, която обяснява маските на Световното в Катар. По медиите доста се писа по темата. Но не знам защо е толкова коментирана, тъй като един от най-известните вратари – Петър Чех, години наред се появяваше с подобно предпазно приспособление на главата си. Но аз си мисля, че излизат подобни новинки, защото те се четат, нищо че не дават някаква съществена информация. А пък и покрай конспиративните теории за ниския интерес към футбола за първия шампионат в арабска страна, може и това да е причината.

Е, надявам се, че все пак за някои не толкова запалени по футбола е било интересно да прочетат тази статия. А вие за кой отбор сте на Световното?

Google+ Comments