Loading

Кога да се разделим с колата

Автомобилът се е превърнал в естествена част от ежедневието ни. Той ни превозва до работа, до морето, до планината и до всякъде, където ни се прииска да стигнем бързо. Но колкото и да го обичаме, понякога идва време за раздяла. Както и в човешките взаимоотношения, трябва да се избере правилният момент. Аз ви давам четири причини, които, ако се появят, значи е време да се разделите с колата.

Първият фактор е появата на по-сериозни ремонти. Всеки, който шофира и поддържа автомобил, знае, че има основни консумативи, които през определен период изискват смяна. Обаче достигне ли се до чести – на месец или два, ремонти, които сериозно бъркат в джоба, то това гарантира за износване и подмяна. Важно е, когато я продавате, да не забравите да споменете тези подробности на купувача – все пак не играем на прецакай другарче.

Появата на ръжда по праговете и някои елементи не е голяма драма, но когато започне да се разраства, значи изгнива. Този гениален извод е водещ за предприемането на действия. Някой от елементите могат да се заменят и пребоядисат, особено когато има каско и се изиграят нещата. Но ако трябва да вадите от собствения си джоб да инвестирате в поправа на ръжда, по-добре недейте.

Необходимостта от смяна на автомобила може да настъпи и от промяна на начина на живот. Появата на нови членове в семейството е често срещано явление, което насърчава необходимостта от взимането на по-голяма кола. Има и обратния вариант, когато някой се пенсионира или пък замине в чужбина – тогава този автомобил е само разход. А и да не забравяме, че колкото повече стои, толкова повече се поврежда.

И накрая залагам на един фактор, който е свързан с постоянно повишаващата се цена на горивото. По икономически причини може да се намери алтернатива на ежедневния превоз с автомобил или пък комбиниране. Знаем, че времето е пари, а автомобилът пести време. Но понякога парите са по-важни. Обаче всеки преценя сам за себе си.

Google+ Comments