Loading

Кафето в нашето ежедневие

Има някои неща, без които просто не можем да изкараме деня си пълноценно?

За някои хора това е успехът на работа, за други са разговорите с приятели, вкусната храна, бързия преглед на новините от света, хубавата книга и т.н.

За мен едно от най-важните неща през деня е кафето. Едно сутрин и едно следобед. Просто не мога без тях… Сънливостта, клепащите очи, бавната мисъл,трудните реакции и  умората определено ме надвиват. Затова онези две чашки са задължителната ми кофеинова доза за деня.

cup-of-black-coffee1Колкото и да ми се иска обаче, гледам да се ограничавам най-много до две кафета на ден. Знам, ако веднъж увелича ли ги, няма да ми се размине и малко по малко ще започна да пия даже по три кафета ежедневно, ако не и повече след това. Знам, че тялото в един момент може да развие резистентност към кофеина и да спре да ми действа, както в момента. Освен това предозирането би могло да доведе и до сърдечни проблеми.

Не е лесно понякога да се спирам на две чаши кофеинова страст, но за сега успявам. Мисля, че с това малко ограничение спомагам за поддържане на собственото ми здраве, пък се чувствам и добре, което е най-важното.

Google+ Comments