Loading

Изкуството на кулинарията

Не се смятам за добър кулинар. Даже напротив. Трудно ми е да измислям рецепти, но без да скромнича ще кажа, че добре ми се получава да следвам рецепти, да изпълнявам стъпките и да се наслаждавам на това, което се е получило след това. Но с истинско възхищение се отнасям към хората, които наистина умеят да съчетават вкусовете и веществата и приготвят една наистина вкусно и питателно ястие, което на всичкото отгоре изглежда като картина.

Това е изкуството кулинария, което не стига, че трябва да ти идва от вътре, но изисква много познания, за начина по който най-добре трябва да се обработва дадена храна, така че да стане най-вкусна, полезна и питателна.

В интерес на истината човек трябва да изпитва удоволствие докато готви, за да може това да се предаде и на чинията и нещата да се получат наистина така, както трябва. Това е моето лично мнение и всеки път, когато се опитвам да готвя приемам това като своята малка медитация. Обичам да изпипвам нещата и колкото и да не мога да измислям свои собствени рецепти тези, на които съм се доверил трябва да бъдат изпълнени до съвършенство, а също така и да бъде поднесена със стил.

Защото съм на мнението, че човек първо се храни с очите. После вкусът достига до небцето и сензорите в мозъка му го регистрират като приятен или неприятен. А какво по-хубаво от прекрасна домашна вечеря с любим човек?

Вие обичате ли да готвите? Споделете с мен някоя любима ваша рецепта или интересна случка във вашата кухня.

Google+ Comments