Loading

Избери мъдро приятели за пътуване

traveling-with-friends-at-the-mountaintopИзборът на приятели, с които да отидеш на ваканция, трябва да е мъдър. Това значи да се фокусираш върху хора, които познаваш добре и в чиято компания ще се чувстваш комфортно. Така си гарантираш, че ще прекараш приятно. Тези, които обичат да се оплакват, не са препоръчителна компания освен ако не искаш да чуваш как всичко в този свят не е наред. Имай предвид, че е едно да познаваш някого, а съвсем друго да трябва да пътуваш с него. Съвместната екскурзия може да ти покаже много различни черти от характера на някого, които досега не си виждал, особено когато сте поставени в извънредна ситуация.

Най-сигурно е да вземеш приятел, когото познаваш много добре – знаете се от много време, минали сте през какво ли не и сте сигурни, че ще си прекарате супер. С него ще се чувствате комфортно, ще можете да се държите естествено и ще се сте свободни да бъдете себе си. Ако пътувате с хора, които са приятели на ваши приятели, има риск да не ги харесате, да изпаднете в конфликт с тях и това да провали цялата ви ваканция.

Когато изберете спътниците си, бъдете сигурни, че сте се координирали добре. Планирайте всичко предварително, за да избегнете недоразумения. Цялата група трябва да участва в процеса, за да няма сърдити после. Ако има разминаване в забележителностите, които искате да посетите, то нека групата се раздели и всеки да види онова, което го интересува. Не се опитвайте да налагате мнението си по този въпрос, а подходете с разбиране.

Едно пътуване би трябвало да е вълнуващо събитие, а изберете ли добра компания, то може да се превърне в приключение, което да помните цял живот. Затова избирайте мъдро.

Google+ Comments