Loading

Харесах филма за Орденът на асасините

Игра ли сте компютърните игри по Assassin’s Creed? А чели ли сте книгите, които са писани по тях? Гледали ли сте поне трейлъри към игрите?

Ако отговорът поне на един от тези въпроси е „Да“, вероятно вече сте и изгледали и едноименния филм с Майкъл Фасбендър в главната роля.

Аз го гледах вчера и много ми хареса. Имах известни резерви, защото вече бях чул, че за отрицателните ревюта и реакции, но реших да не ги взимам предвид. Платих си за киното и отидохме с приятел да видим филма. Продукцията е наистина добра и сега ще ви кажа защо не се е харесала на някои хора. Заради очакванията!

Историята, който се разказва във филма, е изцяло нова. Тя няма общо нито с игрите, нито с филмите. Не е свързана нито с Алтаир, нито с Ецио Аудиторе, нито с друг главен персонаж. И според мен това е добро решение. Истории на Алтаир и Ецио, макар да са най-великите в поредицата, вече са разказани. Феновете ги знаят и няма нужда от нови опити да се преразказват. Най-логичното ще е да ги развалят и да се надигне още по-голяма вълна на възмущение.

Аз подкрепям идеята да се създаде нещо ново и различно. Майкъл Фасбендър е блестящ в ролята си на асасина Агилар. Беше ми интересно да видя как са напривили машината Анимус, как се влиза в нея и как се отразява на съвременните хора.

Филмът си заслужава поне по моята лична преценка. Ще се радвам обаче, ако и вие споделите мнението си.

 

Google+ Comments