Loading

Здравените проблеми и тяхното разрешаване

proctologistПреди два дни четох полезна статия в здравен сайт, съставена като консултация с хирурга проктолог д-р Антон Тодоров. Стана ми интересно, тъй като бях чувал името му. Преди известно време, мой познат имаше проблем и посети медицински център „Фама”, където въпросният специалист работи. Оттам името ми е познато и имам отзиви от първо лице. Казаха ми, че бил изключително внимателен, отговорен и дискретен. Екипът, с който работи, бил на ниво, а условията в центъра – повече от задоволителни.

В този ред на мисли смятам, че е хубаво, когато при нужда знаеш към кого да се обърнеш. Стотици хора в днешно време се страхуват да отидат на лекар, притеснявайки се дали ще попаднат на добър специалист. Немалък процент прибягват до „консултации” с приятели, които са имали подобен проблем и търсят без рецепта медикаменти, правят препоръчани процедури или използват народни лекове. От  опит зная, че има много заболявания с еднакви оплаквания, но това не означава, че ще минат с един и същи медикамент. Рискът състоянието да се влоши е доста по-голям.

Затова винаги ходя на лекар още когато усетя първия дискомфорт и видя, че до ден или два не ми минава. И аз като всеки търся отзиви и мнения. Чета и форуми, но все пак предпочитам профилираните сайтове. По изгледа им и наличието на информация мога да си направя достатъчно изводи за себе си. Когато видя сайт, който е подробно написан и вдъхва сигурност с прилежността и пълнотата на информацията си (като този на д-р Антон Тодоров, например – (http://www.dr-todorov.com/), разбирам, че на такъв човек мога да имам доверие. Най-малкото вече съм се запознал с биографията и ще позная лекаря, когато го видя. Това скъсява дистанцията лекар-пациент, придава личен елемент на познанството и отнема първоначалната тревожност: “При кого ще попадна? Ами ако е антипатичен и груб? Млад или стар е? Дали ще подходи с разбиране?” Именно липсата на тревожност обикновено е добро начало и предпоставка за всяко оздравяване.

Google+ Comments