Loading

Ще се разминем ли със зимата?

сноуборд-котэ-песочница-226698Остана малко от януари, а снегът все не идва. За почитателите на зимните спортове, като мен, това не е никак добра новина. Всяка година очаквам януари и февруари с нетърпение, за да ида на сняг и да карам сноуборда или ските. Това са двата спорта, заради които обичам студеното време, вдигат ми опасно адреналина и ме карат да се чувствам екстремно жив.

Някои казват, че не ги разбират. Не ви е и нужно. Ние същи не ги разбираме. Спортът си е спорт – не трябва да се схваща, а да се изживее. Само така ще усетите абсолютната и пълна свобода, когото сте на пистата. Сам си господар, сам си срещу природата. Усещаш свистенето на вятъра в ушите си, трапчива студенина по бузите, а същевременно температурата на собствените ти емоции разтапя всичко пред очите ти. Именно чувството за неподвластност и укротяване кара кръвта ти да кипи.

Остава още месец и се надявам условията в българските ски курорти да се подобрят. За никой фен на снежния спорт не е приятно да се пързаля на изкуствен сняг – не че има кой знае каква голяма разлика, но така пистата ти е ограничена и илюзията бързо се губи. Предполагам, че и на хотелиерите не им излиза евтино, особено като се има предвид, че повечето разчитат именно на това време в годината.

И така стискайте палци яко да завали в планината, а да не стане като в рекламата … нас “почти метър сняг” не ни устройва ;).

Google+ Comments