Loading

Преумора – бягай

Точно преди летните отпусни сме ентусиазирани и нямаме търпение да се отдадем на заслужена почивка. Нормално е в подобни случаи да се допускат грешки или да има разсеяност в работа. Но ако това състояние ви преследваa през цялата година или се случва много често, то вече е знак за преумора и трябва да избягате.

Какви са другите признаци?

Тъй като сигналите за прекомерен стрес не са никак малко, ще разделя информацията в два текста в блога. По този начин вярвам, че няма да ви ангажирам с прекалено дълги текстове и с толкова данни за преосмисляне. А също и ще имате време да прецените дали имате някой от симптомите.

Първият, който открих, на който много се смях, но и бе много правилен, е че лицето започва да изглежда като паспортна снимка. Това е стар лаф от икономическите среди. Той описва онова изражение от претоварване в работен план, в което лицето става безизразно и от осветлението и взирането губи цвета си. Така че ако забележите, че приличате на черно-бяла снимка – време е за почивка.

Следващ сигнал е проблемността със съня. Това означава трудно да заспивате, защото мозъкът ви мисли за работни задължения. Друга проекция би била събуждането по едно и също време вечерта или в малките часове на сутринта. Получава се от стреса, който влияяе на мозъка и той постоянно дава сигнали на невраната система.

Когато мислите само за работа, се достига не само до прегряване на тялото, но и до допускане на повече грешки. Така че ако забелязвате, че правите технически и елементарни грешки, това е първи сигнал, че е време за почивка. При повишаване сериозността на пропуските от ваша страна, то значи сте изпуснали момента и трябва да се отдадете на по-дълго врем на отпуск.

Google+ Comments