Loading

По пътя на мечтата ми – Мило Борисов и LaLiga

Като дете имах мечта, която сигурно съвпада с тази на 50% от моите връстници от мъжки пол – да стана футболист. Целта ми беше да съм поне наполовина толкова известен и добър играч, колкото е Диего Марадона. Впоследствие възгледите ми за футбола се модернизираха и също толкова много се възхищавах на Роналдо, Роналдиньо, Шави Ернандес и от по-новата ни история – на Меси.

За сбъдването на мечтата ми тренирах във футболния клуб в града ми около 5 години. За мое огромно съжаление обаче, след една дребна на пръв поглед контузия, нямаше как да продължа с професионалния футбол. И какво става с такива като мен? Не се отказах от футбола, спортувам за здраве и до днес, а страстта си пренесох като футболен фен по трибуните и пред малкия екран.

Най-големият ми афинитет обаче остана към испанското първенство или Примера Дивисион, LaLiga. И ако се питате на кого съм привърженик в голямото им дерби – Барселона или Реал Мадрид, мисля че може лесно да се ориентирате накъде клоня от изброените по-горе футболисти и тяхната клубна история.

Сега вече живея с нова мечта и тя е да се докосна колкото се може по-близо до емоцията от испанския футбол на живо. Оказа се, че това вече може да се осъществи и от пределите на България. Възможността идва след подписването на договор за партньорство между LaLiga и Телематик Интерактив, който е с краен собственик Мило Борисов и е лицензодържател на Palms Bet. Сътрудничеството е факт от август миналата година и оттогава нашият букмейкър е първият официален партньор на Премиера Дивисион за ЕС. Договорът е за срок от две години, като неговата цел е да популяризира испанския футбол в България и да насърчи спорта като цяло.

Как това може да помогне на българските фенове? Вече съвместното партньорство стартира с няколко събития. А едно от тях е сбъдната мечта за мен. През януари Мило Борисов, заедно с делегация, усети енергията от LaLiga чрез обмяна на опит и емоция с обиколка на едни от най-емблематичните локации за испанския футбол. Това са стадионите „Сантяго Бернабеу“ и „Сивитас Метрополитано“, като заедно с изпълнителния директор Оскар Майо са проследили двубоя Атлетико (Мадрид):Валядолид. Следват посещение на музея на Реал Мадрид, както и споделен опит от централата на управлението на Премиера Девисион в града. Подобни турове се предвиждат и за българските фенове чрез програмата на испанската футболна организация и Телематик Интрактив и сигурен съм, че някой ден и аз ще ги посетя!

Освен съприкосновението до реликвите на испанския футбол, се организира и нещо по-ценно за българския футбол. Това е възможността за дигитализация на българските клубове и свързването им с испанските, както и договорка за изпращане на кадри за обучение за управление на клубове в престижното LaLiga Business school. Първа стъпка в тази насока бе и семинарът през март в София за мениджмънт, маркетинг и икономическо успешно развитие на футболните клубове и отбори. Той се проведе с особен интерес и докара в България Диего Санчес, Пабло Аркуер, Айтор Хименес и още представители на водещи испански клубове.

Всичко това е само част от съвместното партньорство, като подкрепя целта на LaLiga да работи ежедневно за популяризиране на испанския футбол извън границите на страната, с цел създаване на общност от фенове по целия свят. В бъдеще се предвиждат осигуряване на билети за българските привърженици на Премиера Дивисион. Аз стриктно следя информацията относно точно тази програма и веднага ще ви сигнализирам, ако влезе в сила. Все пак съм сигурен, че има още хиляди запалянковци като мен, които с радост ще посетят едни от стадионите в света с най-много емоция. Защото именно от трибуните може да се усети енергията от футбола, да се даде кураж на отбора и да се промени резултатът.

Ето това е мечтата, която искам да осъществя не само за себе си, но и за истинските футболни фенове. А съвместната работа между Мило Борисов и испанския футбол ще помогне – вярвам и се надявам!

Google+ Comments