Loading

Осинови кошер

Знаете ли за българската инициатива да се осинови кошер? Аз наскоро разбрах за нея и останах доста впечатлен. Защо, как и за ползите – прочетете този текст.

Попаднах случайно на сайта „Истински мед“ и оттам разбрах, че освен да си закупя течното злато на света от български производители с доказано качество, мога и да им помогна. Всъщност ще съдействам и за благото на природата, и за развитието на пчеларството.

Любопитно ми бе да разбера, че повече от една трета от продуктите ни ежедневно на трапезата са там заради опрашването на пчелите. Ако включим към тях и съдействието им за зърнените култури, то май трябва много да благодарим на малките работливи насекоми. Точно затова има и поверие според което, ако изчезнат пчелите и светът ще свърши само за няколко дни.

Така че ако се чудите защо пчелите са важни, надявам се с това пояснение да ви помогна в откриването на истината.

А сега за осиновяването на кошер. Това може да се случи след дарение, което може да направите еднократно или пък то да е всеки месец. Определя се на база абонаментна такса, която може да е 20, 30, 40 или 50 лева. Тя включва средства, които ще се дарят на пчеларите. В замяна получавате два или три буркана мед, табелка с името на кошера и пчелата майка, торбичка за многократна употреба, сертификат и още няколко неща.

Ако се замислите, то за да намерите хубав мед, цената едва ли ще е по-малко от 10 лева за буркан. Тук обаче получавате хем мед, хем средствата ще помогнат за по-доброто бъдеще на пчелите и осигуряване на по-добри условия.

Оставям ви линк, за да проучите по-добре въпроса, ако съм ви заинтригувал. Аз вече осинових моя кошер и в рамките на една годна ще бъда негов благодетел.
https://istinskimed.bg/honey/paket-osinovi-kosher-2022/

Google+ Comments