Loading

Опознай България, за да я обикнеш

s7XGy3NСтраната ни наистина е красива и с впечатляваща природа. Има много места у нас, които си струва да се видят и които буквално ще ви отворят очите за красотата на родната ни страна.

Знаете ли например, че в Стара планина се намира най-високият водопад на Балканския полуостров? В подножието на връх Ботев и на 2-3 часа от него е разположено Райското пръскало, които гарантирам, че всеки българин трябва да види веднъж в живота си. Преходът до там не е лесен, но бавно и постепенно се минава за 4 до 6 часа. Теренът има изкачване, но е много по-лек отколкото до други места у нас.

А знаете ли, че пещера Духлата във Витоша е дълга 17 600 м, което я прави най-дългата у нас, а може би и на Балканите. А виждали ли сте пещерните  рисунките по стените в Магурата? Заслужават си. Да споменавам ли между другото и вр. Мусала, който безпрекословно е най-високия на Балканския полуостров и ако се качите там освен печат за Мусала, ще ви дадат и печат за първенец на България. Гарантирам ви, че няма да ви разочарова и гледката, която ще се разкрие пред очите ви. А докато сте в района, не пропускайте и 7-те рилски езера.

Всичките ни планини се различават една от друга и имат собствена красота, която е трудно да не обикнеш, след като я видиш. Природата ни е наистина впечатляваща, макар на доста места да има нужда от по-добра поддръжка. Ако ви се пътува нанякъде обаче, препоръчвам да си вземете една от книжките със 100-те национални туристически обекта в България и просто да си изберете оттам. Принципът им на подбиране не е случаен, а аз бих ви насочил към Чудните мостове и Белоградчишките скали.

Google+ Comments