Loading

Обратно в офисите

След повече от две години работа от вкъщи, свикнахте ли? Колкото и хоумофисът да е привлекателен с нулевите разходи на време, пътни и средства за храна, то толкова и ограничава чисто комуникационно. Но оказа се, че тази ера е към своя край и ни очаква завръщане физически към работните места. Защо мисля така – четете.

От информационния поток сигурно вече сте разбрали, че ни очаква една още по-предизвикателна зима. Пиша го, защото вече са факт увеличенията в цените на газта, електричеството и храните. През лените месеци те не се усещат толкова, защото животът тече по друг начин. Ала в момента, в който останем у дома и сметките започнат да се трупат, то не ще ни остане друг избор освен да се върнем в офиса.

Ако се замислите, когато сте у дома, отоплявате жилището си и използвате много повече енергия за консумация на бита. Също така отделяте и не малки средства за закупуване на хранителни продукти. Това може би са двете най-скъпи звена, като се добавят разходи за интернет и доставка на различни стоки до дома.

Тези факти карат много експерти да мислят, че за да избегнат повишените разходи, много хора ще изберат да се върнат в офисите си. Но тук се получава и една парадоксална ситуация. Вече и стойността на горивата е двойна спрямо предходните години. Заедно с това и храната в обедната почивка е с друга цена. Плюс, че трябват и дрехи, и козметика, което са си още средства.

Може би всички ще е “танто за кукуриго”, както е поговорката, но едно е сигурно – ще трябва да се намери най-добрия и комбинативен вариант. Затова и работодателите, и работниците ще трябва да са достатъчно гъвкави, за да намерят перфектния вариант и за двете страни.

Google+ Comments