Loading

Новата култура или разгромът ѝ?

Всяка година февруари е белязан от едно футболно събитие, което е съпроводено от музикална програма с културно значение. Сигурно се досещате, че става въпрос за американския Супербоул, в който спортът винаги остава на заден план, а шоуто е дълбоко коментирано от медиите по цял свят.

Тази година гост-звездата в почивката бе модната и поп кралица Риана. Изпълнителката не е правила концерти от сигурно 5 години. Именно затова и появата ѝ на такова събитие предизвика голям интерес, а очакванията бяха в небесата. Какво обаче се случи?

Лично моето мнение е, че се демонстрира упадъкът на цяло едно поколение, което бе много жалко. Всички, израснали с песните на Риана, видяха трансформацията ѝ от добро в лошо момиче. Дързостта ѝ и новаторството предизвикваха възхищение и винаги бяха иновативни. А сега какво видяхме?

Целият спектакъл бе комбинация от песни, част от които се изпълняваха на платформа във въздуха от изпълнителката. Танцьорите ѝ бяха като космонавти в скафандри с ужасен стайлинг и бягаха около нея като малки бели човечета. Най-голямата новина бе, че Риана отново е бременна. Всичко друго беше бутафорно и скучно. А страшно много съжалявам, че трябва да напиша точно това.

За мен този пърформанс не бе показател само за певицата, но и за упадъка на поколението, което израства с нея. Оказва се, че от амбиция и модерност се достига да пошлост и скука, без възможност за креативност. Явно тя е останала някъде там в славата на миналите дни. А както знаем – на стари ларви не може да се лежи вечно.

Съпоставката е и спрямо миналата година, когато Dr. Dre, Snoop Dog, Eminem и други показаха как са го правили през 90-те и как се прави сега. Класата, стилът и убежденията не се купуват за съжаление. Изгледайте двете почивки от Супербоул и ми споделете дали съм прав!

Google+ Comments