Loading

Не изполвайте хартия за бърсане на ръце

Живеете ли с мисъл за природата?

Аз се опитвам да давам своя малък принос за опазването на света около нас. Вярно е, че карам автомобила се доста често, понякога купувам храна и напитки в пластмасови бутилки и т.н., но е трудно да спреш да правиш и това.

Нещата, към които се стремя, са да изхвърлям отпадъците си разделно, включително и използваните батерии в обособените за целта места. Друго, което започнах да правя отскоро, е да не използвам хартия за еднократна употреба. Сещате ли се как в моловете, фитнесите и много тоалетни има сложена евтина хартия за бърсане. Замислете се колкото хиляди хора ежедневно минават и колко хиляди килограми дори тоново хартия в световен мащаб се изразходват в рамките дори на един ден. Сега помислете, че колкото и да е рециклирана тази хартия, тя все пак е дошла отнякъде. И това някъде със сигурност има общо със изсичането на горите.

Затова аз обявявам бойкот на хартията за подсушаване на ръце. Предпочитам да изляза от тоалетната с мокри длани и да ги оставя да изсъхнат по естествен начин.

Google+ Comments