Loading

Мозъкът ти “спи”, а ти си на работа

Office-LateНа бас, че всеки е имал от онези моменти, в които клепачите ви натежават и си мислите единствено за някоя хубава и приятна дрямка, а същевременно сте на работа и не можете да си позволите такава почивка. Нужно е да се работи, работи, работи…

Какво ще направите?

Може би най-логичният отговор е да пием едно кафе, на екс. Надяваме се на бърз ефект, който да ни ококори изведнъж, но да ви кажа честно, на мен ми се е случвало и след кафе веднага да заспя без проблем. Разбира се, не бихме го изключили като вариант, но има и други малки трикове, с които да се разсъним, за да бъдем по-продуктивни на работното си място.

Първо, разходете се, за да се събуди тялото ви. Мозъкът и тялото са неразривно свързани. Те си влияят и взаимодействат, така че, ако едното се чувства отпаднало, така ще се почувства и другото. Ако се разходите малко из офиса, навън или на друго място за кратко, ще накарате тялото си да работи и следователно да протече повече енергия през него. Повярвайте ми, 10 мин. разсейване дори да не сте в официална почивка, ще качат продуктивността ви и ще ви се отразят по-добре, отколкото ако останете на едно място и се прозявате през 2 мин.

Друг трик, който мога да ви дам, е да не се обличате прекалено дебело. Когато на тялото му е топло и комфортно, то се отпуска, Разбира се, това не означава да се пуснете по тениска, когато всички около вас са с пуловери, но замислите се по въпроса. Кога ви се доспива най-много? Когато се излегнете на дивана и се завиете с топло одеало. нали?

Поговорете с някого. Разговорите също са винаги от полза, защото насочвате съзнанието си към дейност, в която е ангажиран и друг човек.

Ако нищо до тук не помага, може ви е най-добре да се замислите за по-дълга почивка. Кога за последно си взехте поне два дни отпуск? Отдаван ли беше? Може би организмът ви се нуждае от генерално презареждане…

Google+ Comments