Loading

Моите някогашни учители

Спомням си ясно няколко от моите учители и преподаватели в университета, които са оставили следа в съзнанието ми. Това бяха хора, които наистина ги е грижа ти да научиш нещо, те си разбираха от работата, както се казва. Ако трябва да се върна назад и да ги преброя, то това са точно 3-ма човека, които са ми повлияли най-много, докато все още съм се учил.

Първата е учителката ми в началното училище. Все пак тя е човекът, които те е учил да пишеш и да смяташ, което си е нещо голямо. Не беше от най-строгите, бих я определил като мил, но справедлив учител. Засичал съм я на няколко пъти през годините в града и тя все още ме помни, а колко ли деца са минали през нея. Това много ме трогва, аз също не съм я забравил и всеки път и благодаря за това, което ми е дала.

MATH-ON-CHALKBOARD-facebookСлед това в хронологията се нарежда учителят ми по математика в гимназията. Извадих голям късмет с него. Не само аз, но и целия клас. Преди него имахме една друга учителка, която много разбираше математика, но не умееше да я преподава, а това е от съществено значение, за да могат учениците ти да разберат нещо. С учителят по математика беше съвсем друго, той имаше подход и просто ставаше за тази професия. Аз от човек, който уж не разбира от математика, за една година се превърнах в про. Тя не се оказа толкова плашеща, колкото си мислих, там нещата следват логиката и се надграждат. Благодарение на господина по математика цял един клас разви любов към нея. Невероятен човек, и на него лично съм му благодарил десетки пъти.

Третият човек е една преподавателка в университета. За четирите години там, само при нея съм забелязал истински ентусиазъм към работата, която върши. По онова време все още беше асистент. Забравих да спомена, че ми преподаваше по икономика и водеше и упражнения и лекции. Много начетен и ерудиран човек, личеше си по начин на изказване. Обясняваше всичко в детайли и отговаряше на всякакви въпроси.

Мога да кажа, че това са хората, белязали живота ми по някакъв начин. От тях съм научил не само онова, което са ми преподавали, но и как да бъдеш достоен и уважаван човек.

Google+ Comments