Loading

Мисията възможна: с бебе на път

Природата се възражда, а вирусът си отива. Постепенно, една по една, започват да отпадат и забраните, които ни бяха наложени покрай пандемията. Хората се раздвижиха, излязоха сред природата, а по-големите оптимисти вече планират къде ще прекарат лятото. Това ме върна няколко години назад, когато със съпругата ми бяхме чисто нови родители. Тогава голямата ни грижа беше не къде, а как ще прекараме почивката си с бебе на път. Не искахме да оставяме детето си, а в същото време се страхувахме, че не сме толкова опитни.

Планирането на първата ни ваканция всички заедно бе истинско предизвикателство. Известно време преди големия ден на отпътуването до избраната дестинация започнахме да чертаем планове и да се подготвяме. В центъра на събитието беше нашето бебе. Избрахме да пътуваме с автомобил, защото се оказа, че това е най-лесният вариант. По този начин не бяхме зависими, спирахме когато се налагаше, а и имахме удобства за храненията и смяната на памперси.

Не бе случаен и изборът ни на по-близка дестинация. Предварително се свързахме с хотела, в който бяхме избрали да отседнем, и предупредихме, че ще бъдем с малко дете. Спомням си, че при пристигането ни получихме специално внимание. Персоналът дори ни бе осигурил всички необходими неща, за да се чувстваме спокойни. През цялото време на ваканцията ни се съобразявахме първо с нуждите на малкия човек – не излизахме без да се е нахранил и без да се е наспал. Съобразителност, която не ни натежаваше, а ни караше да се чувстваме истински щастливи.

Мисията „С бебе на път“ се оказа възможна, а и една от най-забавните, които сме имали. По-сложно изглеждаше в главата ни, отколкото на практика. С нужната подготовка нещата изобщо не са трудни.

Google+ Comments