Loading

Мъже, помагайте на половинките си

Днес се обръщам директно към мъжката половина от населението със следния апел: Мъже, помагайте на половинките си!

Жените в днешно време се натоварват с повече отговорности, отколкото някога. Преди години, когато всички сме живели на село, защото градът е бил утопия за мнозина от нас, жените също са имали много отговорности. Месели са хляб, почиствали са къщата, грижили са се за дома, двора, децата и т.н. Задълженията не са били никак малко, но са се ограничавали горе-долу в рамките на дома. Освен това работата значително е намалявала с настъпването на зимата. Тогава поне няма двор, който да метеш, или растения, които да гледаш.

А сега до погледнеш ситуацията от днешен контекст.

Има жени, които стават буквално по тъмно, за да изгладят дрехите и поизчистят дома. После будят децата и ги приготвят я за училище, я за детска градина. Правят кафе на мъжа си и изпращат и него на работа, а междувременно съумяват и те самите да се приготвят за служебните си ангажименти. Същата тази жена отива на 8-часова работна смяна и когато се прибере у дома, се заема с приготвянето на вечерята за всички. А всеки знае колко претенциозни могат да бъдат децата и как днес не ядат това, а утре онова.

Как ви звучи подобно ежедневие?

За мен не е никак леко. Ето защо апелирам за помощ. Нека и децата помагат, могат поне да нареждат или вдигат съдовете от масата. Мъжът може да просне дрехите или да измие чиниите. А пускането на прахосмукачка току виж се окаже дори забавно начинание. Просто бъдете малко по-съпричастни и нещата ще се наредят от само себе си.

А вие коя част от домакинските задължения поемата?

Google+ Comments