Loading

Лакрима и качеството при храните

624-400-lacrimaВ Пловдив има цял университет, където човек би могъл да изучи из основи и в най-най-големи детайли технологиите при храните, и то от светилата в науката и индустрията в България.  Може би съвсем не случайно до Пловдив – в Пазарджик се намира и мандрата, която съм на път да ви похваля днес, а именно продуктите, които в магазинната мрежа са познати като „Лакрима“.

Въпросната мандра е една от най-старите у нас, първата партида сирене, произведена там, излиза още от 1959г. Разбираемо в такъв случай, защо и до днес сирената, кашкавалът, маслото и крема сиренето са толкова желани и търсени от хората. За съжаление, аз съвсем наскоро разбрах за тази марка. Досега си мислех, че ако искам хубаво, истинско сирене, мога да го открия само в специализираните здравословни магазини, и то на цена, която не ми позволява кой знае каква свобода в грамажа.  Е, оказа се, че дори от Карфур, Кауфланд и Била, и то на съвсем народна цена за това качество, човек може да си купи кило наистина качествено сирене! А после дали ще си го направи на попара, ще го обърка с яйца или просто ще го намаже на филия е без значение, защо за разлика от повечето не-толкова-качествени алтернативи на пазара, това сирене си запазва винаги правилната консистенция и вкус.

Искам да имам все повече поводи, за да похвалвам такива родни продукти и бизнеси! Защото и фирмата заслужава поздравления, заради това, че успява на една съвсем достъпна цена, и то в най-големите вериги магазини, да ни доставя вкус, който в днешното време на по-изкуствени, химично и как ли не модифицирани храни, да откриеш качество по добрия, стар и почти забравен БДС стандарт (че и да можеш да си го позволиш), си е направо находка!

Google+ Comments