Loading

Квазери и инфлуенсъри

Днешната тема я посвещавам на всички амбицирани хора, които искат да станат известни с това, че са известни. А както знаем това постижение най-лесно може да се постигне в онлайн света и в придобиването на титлата инфлуенсър. Надявам се да няма обидени, а само разбиране и осъзнаване.

По определение квзерите са хора, които се налагат в публичното пространство. Те нямат специални качества или отличителни белези. Не са проявени в определени сфери и не може да се каже, че са звезди. Но благодарение на скандали, манипулации или други евтини трикове, техните имена стават известни по медиите. Така постепенно обществото се запознава с тях и ги свързва единствено с факта, че са известни, без друга причина.

Инфлуенсърите пък са влиятелни хора в социалните мрежи. При тях има доверие от страна на последователите им, които се ценят опита им. Има и такива инфлуенсъри, които обаче използват това доверие, за да си партнират с брандове, да продават продукти и печелят пари. Единственото, което се иска от тях, е да го представят по завоалиран начин, част от ежедневието.

Точно поради тази причина много млади хора искат да се снимат, да бъда красиви, да добавят съдържание в социалните мрежи, за да печелят пари и да са известни. Това не ви ли прилича на квазерите? В случая следваш някого, само защото може да спечелиш от профила му продукт или защото знаеш, че си партнира с някой бранд. Какво го прави специален и с какво ще те завладее?

Затова, скъпи инфлуенсъри и социални потребители, стремете се да сте различни, да сте себе си и да показвате талантите си. Красотата не е едно от тях – тя е тленна и временна. Споделяйте, давайте, но не със задни мисли. Защото така не ставате блещукащи светещи звезди, а загасващи и тъмни квазери.

Google+ Comments