Loading

Коледните филми покрай Коледа

ChristmasMoviesBanner

В разгара сме на онзи период от годината, в който не само че слушаме едни и същи песни постоянно и навсякъде, ами и гледаме почти едни и същи филми във втората половина на декември година след година.

Сещам се за един, който го пускат едва ли не по закон покрай всяка Коледа – “Сам вкъщи”, която и да е част от всичките. Хубав е филмът, но остана ли човек, който да не го е гледал? Щракаме програмите и отвсякъде ни гледа я Дядо Коледа, я Рудолф или джуджетата, я някой снежен човек. Разбирам, че коледните празници, са семейни празници и филми като “Сам вкъщи” са подходящи да цялото семейство, но нямате ли усещането, че на моменти положението излиза извън контрол. Коледните филми са едва ли не обособен жанр във филмовите продукции и дойде ли моментът за тях, заливат програмите на телевизиите като огромна приливна вълна.

Сигурен съм, че има и качествени коледни филми, в които да открием и поука, и драма, и емоция, но ми е трудно да ги открия и често дори не ми се търсят. Предпочитам да превключвам, докато намеря нещо не толкова коледно покрай Коледа.

Google+ Comments