Loading

Килограмите в повече – мисия трудна

В заседналото ни ежедневие, което почти всички водим и всички останали ангажименти, за които трябва да се погрижим през свободното ни време, килограмите бавно, но сигурно започват да се трупат и да остават за все по-дълго. Наистина нередовното хранене също допринася особено много за това да трупаме излишни килограми и да се чувстваме подути и неспособни да извършим по-тежка физическа активност.

Когато започнем да се чувстваме по този начин е би било много полезно за нас да започнем да спортуваме. Но много от хората започват да си измислят какви ли не небивали оправдания, само и само да не направят малко усилие да се върнат във форма. И честно казано от части ги разбирам. След тежкия и натоварен със задачи ден, в който ви се е налагало да прескачате от една задача на друга и мозъкът ви вече окончателно е дал на късо, последното нещо, което ви се иска да направите е да отидете на онова шумно място – фитнесът и да трябва отново да срещате хора…, а на всичкото отгоре и да трябва да извършвате някаква физическа активност. Умствените усилия толкова много са ви изтощили, че това се отразява дори на тонусът ви. Единственото, за което мечтаете е да се наядете и да си легнете с приятно разтоварващо четиво или филм. На които най-вероятно ще заспите на третата страница или минута, но все пак това е вашият начин да си почивате, нали?

Когато се чувствате по този начин е много важно да имате малко воля. Спортът ще ви помогне да се чувствате много по-добре. Ще ви помогне с концентрацията, а тялото ви най-вероятно ще изглежда също по-добре, отколкото с отпуснатото бирено коремче, което си отглеждате. Помислете – два пъти в седмицата не е прекалено голямо усилие, но в крайна сметка ще ви носи тонус и здраве.

Имайте воля!

Google+ Comments