Loading

Как да се държите на фирмено парти?

Предстои ви фирмено парти, организирано от шефа, на което всички служители е желателно да присъстват. У нас те  най-често се правят, когато има повод за празнуване, т.е. около рождения ден на фирмата или пък по Коледа. Това събитие е добър начин да пообщувате с колегите извън работна обстановка на по питие и да се опознаете. Когато е намесен алкохол обаче, нещата бързо може да излязат извън контрол, а в такава среда това е особено нежелателно.

corporate-partyДръжте се професионално, независимо че сте извън офиса. Помнете, че сте заобиколени от колеги, а евентуално подхлъзване може да навреди на кариерата ви. Такива партита може да ви дадат шанс и да блеснете в положителна светлина, стига поведението ви да отговаря на етикета. Няма нищо лошо в това да си пийнете, но не прекалявайте, за да не прекрачите границата на благоприличието и да станете сензацията, за която дълги години ще се говори в офиса. Не забравяйте да се нахраните добре преди да отидете, за да не пиете на празен стомах.

Не е добре да пропускате събитие от този род всеки път. Така ще си изградите имидж, че се цепите от екипа, а и може да пропуснете възможността да направите добро впечатление на шефа, което да доведе до евентуално изкачване по стълбицата на успеха в бъдеще. А дори да не пиете алкохол, все пак участвайте в разговорите, бъдете приветливи и позитивни. Никога не знаете колко очи ви гледат.

Фирменото парти не е от онези партита, на които ходите с приятели в петък вечер – запомнете го. Тук не сте дошли да се забавлявате без мярка – все пак там са мениджърите, супервайзърите и тимлидерите на компанията, а пред тях трябва да се държите на ниво.

 

Google+ Comments