Loading

Изберете правилния размер

Изборът на удобна обувка е важен не само за удобството при ходенето, но и за запазване правилна позиция на тялото, за предпазване от контузии и за комфорт през всички сезони. В момента всеки производител има свой калъп, по който създава обувките и е изключително трудно да се унифицира. Затова е важно да имате трикове, с които да прецените кой размер ще ви е най-добре.

Първо трябва да започнете със знание колко см е ходилото ви. Това може да се случи като стъпите върху бял лист и някой ваш близък очертае цялото стъпало. След това пускате права линия през центъра – от най-високата част на пръстите до петата, и отчитате получения резултат. Направете измерване и на двата крака, защото както знаем, човешкото тяло не е напълно симетрично и винаги има отклонения.

Това действие обаче го извършете в късния следобед или вечер, когато се приберете от работа. Причината е, че тогава краката са по-надути и са леко увеличени – така ще се придобие по-добра представа за търсения размер. А като размер за избора на точния номер, изберете по-голямата измерена стойност на крака.

И така, след като вече имате точния размер на ходилото, е необходимо да добавите 0,5 см – необходими за повече комфорт. Това обаче не е случайно, защото дори самите производители оставят подобен аванс за комфорта в обувката. Като експеримент, пробвайте да измерите стелката на обувката си, изваждайки я, и погледнете данните, предоставени от производителя.

Надявам се, че тези съвети са ви помогнали и при следващото онлайн пазаруване, ще сте по-подготвени. Нека си спестите излишни пари за доставка и по-важното – да намерите удобни обувки за всеки ден. Пожелавам ви успех и приятно пазаруване!

Google+ Comments