Loading

Ходили ти се на ръба на Скалистите планини в Канада?

Колко авантюристичен е духът ти? Отговори ми сериозно, за да ти разкажа за едно невероятно опасно преживяване, което всъщност е напълно безопасно.

Страх ли те е от височини? Би ли се качил на лифт? Наблюдения показват, че има хора, които не биха се возили на лифт, нито биха се качили на виенско колело. Те определено не са за Canadian Glacier Skywаlk. Това е едно от най-посещаваните съоръжения от туристи през изминалите няколко години. Разположено е в парка Джаспър в Алберта, Канада. Гледката е към Канадския Глетчър, който всъщност е сравнително малък глетчър в големите Скалисти планини.

Това е пътека, направена от чисто стъкло на 280 метра над долината Сануапта, но достатъчно здрава, за да издържи голям брой посетители едновременно. Построяването на съоръжението струва 7 милиона долара и няколко години изчисления и труд.

Туристите вървят по стъклената пътека, снимат се, мога да поседнат и да наблюдават какво има под краката им. Обикновено това е сняг и гори.

Преживяването е откачено и за хора, които имат изключителен дух за приключения, защото адреналинът се изсипва в кръвта на големи дози, защото когато стъпиш по прозрачната повърхност, буквално имаш чувството, че вървиш във въздуха.

Ако ходите в Канада и имате възможност, задължително посетете това изпитание за смелостта.

Google+ Comments