Loading

Говоренето на няколко езика

polyglotПривет, приятели! Както винаги са казвали хората говоренето на чужд език е много голямо богатство. С годините тази теза се е утвърдила и е факт, че всяка втора фирма търси поне един допълнителен език да сме добавили към своята автобиография. Някои търсят немски, други френски, но имайки в предвид, че официалният за европейския съюз е английски и той е доминиращ.

За съжаление в средното образование не ни научават така, че да можем да го ползваме свободно за напред. За това е добре да се запишем в някоя езикова школа и да вземем допълнителни уроци, а защо не и да си го доразвием сами. Факт е, че език се учи с говорене за това би било хубаво, ако общуваме по между си с приятели за да свикваме и да не се притесняваме. Аз лично си помагам като чета много литература на английски, така си припомням, тренирам и научавам много нови думи.

Много лесно се забравя всичко, ако не тренираме своите знания, също така много добро упражнение според мен е и гледането на филми без превода. Разбира се в началото ще ни е трудно и не всичко ще разбираме, но постепенно се усеща как си разбираме всичко все едно е на родния ни език. В днешно време да не знаеш език, най-малкото английски според мен е голям недостатък и спънка за успешната реализация за напред.

Google+ Comments