Loading

Едно незабравимо лято на северното Черноморие

Провокиран от последните новини, които заемаха централно място в централните новинарски емисии на всички национални медии през последните месеци, а именно за отливът на родни туристи от българското Черноморие, реших да ви разкажа за моето миналогодишно лято именно в България.

С група приятели от много време искахме да обиколим северното Черноморие, защото никога не бяхме ходили там. И един ден го решихме. Качихме се на колата и отпътувахме за Тюленово. То беше първата ни спирка, а планът ни беше бавно да се спускаме на юг, до момента, в който не трябва да се прибираме по родните си места.

Тюленово, както казах, беше първата спирка и изведнъж пред нас се разкри една съвсем различна природа. Скали и чисти води, прекрасен хоризонт и много хубав въздух.

Продължихме на юг и стигнахме до Шабла. Там на плажът (каменисто заливче с уникална чиста вода) се любувахме на мекото слънце и лебедите, които се разхождаха невъзмутимо покрай нас. Може да беше каменисто, но със сигурност много ни хареса, защото нямаше много хора, беше спокойно и лишено от градската подтиснатост, която създават огромните хотели на първа линия по южното Черноморие.

Нощувката ни беше в Камен бряг. А това е едно наистина прекрасно градче, което предлага страхотна и различна природа, величествена, която ти напомня колко си малък.

Там има една прекрасна местност наречена Яйлата, където можете да се насладите на скални жилища, напълно запазени и сравнително лесни за достъп.

И ето че, на територията ни все още могат да се намерят много красиви места, непокътнати от човешкото влияние, които да ни върнат към природата и да ни накарат да я обичаме още повече.

Google+ Comments