Loading

Да пийнем по едно в Европа

С идването на най-празничния месец от годината, който е и последният – декември, несъмнено и аз преминавам в банкетно настроение. Въпреки че върша работните си ангажименти с вълнение, то желанието за кратка екскурзия тип да пийнем и да се върнем, ми е приоритет. И защото имам опит в намирането на подобни дестинации за уикенда, споделям предложенията и с вас.

Както знаете, пътуването между държавите се извършва при определени условия. Затова винаги ги проверявайте, преди да тръгнете. А сега аз ще направя чек за това колко хора обичат коктейли, и по точно Блъди Мери? Аз знам идеалното място за него – Атина. Столицата на южната ни съседка е приютила множество от най-добрите ресторанти и барове в света. Тя е само на 12 часа път с автомобил и в центъра на Атина почти навсякъде правят невероятни коктейли.

Тъй като съм на вълна коктейли, няма как да не спомена любимите ми джин и абсент. Сигурен съм, че и вие няма да откажете да им се насладите. Моето предложение е това да се случи в Амстердам. Въпреки че столицата на Холандия, оп – Нидерландия, е известна с марихуаната, то има и с друго какво да се гордее. Баровете са едно от тях. Затова един полет от около 3 часа на нискотарифна компания ще ви отведе в Рая на джина и абсента. Ще опитате ли?

Следващата спирка е за малко по-топла дестинация, на която перфектно може да се порадвате на нежно пенливо вино или просто на качествено такова. Може би се досетихте, че пиша за Италия. А градът е Милано. Едновременно може да го съчетаете с шопинг и с хубави коктейли с вино, дори и сангиря. А като най-добро място – бих препоръчал терасовидните заведения около Дуомо.

Накрая завършвам с предложение за любителите на бира. Колебаех се много между две дестинации, но въпреки студа, избрах Прага. Посещавал съм града точно през декември и магията от коледния базар е невероятна. Тя се допълва перфектно от мириса на печащи се меса и тестени изделия по улиците и на разнообразните възможности от светла, тъмна, крафт, радлер и каква ли не бира.

Google+ Comments