Loading

Да изберем перфектното палто за зимата

Имате нужда от палто, но не знаете как да изберете правилното? Сега, когато е сезонът на отстъпките, е чудесно време да пазарувате зимни артикули на добри цени. Покупката им е важна, защото не само ще ви предпази от студа, но и ще бъде като чудесен подчертаващ същността ви аксесоар.

За да изберете най-доброто зимно палто за себе си, е добре да го определите по функция, материя и силует. В следващите редове ще намерите и малко повече информация относно тези правила.

Функцията
Препоръчително е да решите за какво искате да използвате палтото. Да ходите в офиса? Да отидете на футболното игрище в неделя? Това ще ограничи и добавения стил и съответно ще ви помогне да изясните с какъв тип дрехи ще го комбинирате. Карираните или класически щампи са водеща тенденция през този сезон и могат да се приемат добре във всяка ситуация, но са по-близо до неформалния стила. Докато плътните и основни цветове са по-добър вариант за използване в бизнес средите.

Материята
От какво е направено палтото? Ако инвестирате в кашмирено палто или изберете кожено, които са толкова модерни сега, рискувате да си причините дискомфорт. Палта от такива материя не са подходящи за дъжд и сняг, въпреки че топлят отлично. Също така лесно се зацапват и трудно се поддържат. В такъв случай ще трябва да заложите на непромокаеми материи.

Силуетът
Каква кройка е палтото? Този факт е от значение, защото не трябва да е прекалено стегнат, тъй като ще го носите с повече дрехи отдолу. Не е добре и да е прекалено дълго, за да не ви пречи да се движите. Не трябва да е прекалено късо, за да не се показва края на сакото или другата дреха, която носите. Точно под коляното е стандартният размер на перфектният силует на палтото.

Google+ Comments