Loading

Антарктида – необикновеният туризъм

Обичайните туристически дестинации обикновено са свързани с плажове, море, забележителности, пазаруване или комерсиални атракции. Но има хора, в това число и аз, които с радост биха поели на приключенска експедиция за преоткриване на непопулярни дестинации, където природните дадености не са заличени от човешката модернизация. Ако се чудите къде може да се насладите на нещо такова, то това са енигматичните ледове на Антарктида.

7-lemaire-channelКолкото и да не ви се вярва, там също има туризъм. Остров Дисепшън е живото доказателство – той събира много туристи, посещаващи най-южните земи. Там се подвизава активен вулкан, пустеещи плажове и причудливи скални образувания, където можете да щракнете една-две снимки. Е, не е като пейзаж от тропически остров, но си има своята ледено студена красота. Мехът на Нептун пък е името на залив, намиращ се в югоизточната част на острова. Има и изоставена китоловна станция, която също е отворена за посещения. Каналът Лемар е предпочитаното от туристите място за снимки, тъй като привлича с фон от стръмни скали и айсберзи.

В Антарктида имате възможност да наблюдавате уникални представители на животинския свят в естествената им среда. Домът на императорските пингвини се намира там – те са най-големите и красиви представители на вида. Около района Bailey Head може да се наблюдава една от най-големите колонии на антарктически пингвини. Има и няколко вида китове, които се раждат тук. Представете си колко издържливи трябва да са всички тези същества, за да оцелеят в суровия климат на континента.

Защо пък и ние да не се топнем в ледено студенините води на Антарктида? Все пак сме дошли до тук и не може да пропуснем шанса да се срещнем с отрицателните температури, плувайки. Това наистина е нещо, което може да разказвате на внуците си. 😉

Google+ Comments