Loading

Ах, Непал

Не се ли замечтавате, когато чуете тези имена… Непал, Тибет, Индия и т.н. Има нещо мистично дори в наименованията им. Сякаш носят мистика със самата подредба на звуците.

Знаете ли кое ги обединява според мен? Ако се замислим за всички тези хималайски страни, ще усетим, че всички те сякаш носят мир със себе си. Западните хора отиват там най-вече в търсене на вътрешен баланс и хармония. Дали го намират и дали са способни да го намерят е друг въпрос.

Знам, че не мога да ви дам билет и да отлетите на мечтано пътуване,  но мога поне да ви покажа едно от скритите съкровища из необятния Интернет, от което скоро бях така впечатлен. Съкровища като това видео, което много добре е уловило не само красотата, но и културата на Непал. През 4-те минути, докато трае, усещате пулса на тази страна и наистина се откъсвате от реалността в настоящия момент. Това е магията на подобен тип видеа. Оставят ви леко разтърсени и замислени.

Препоръчвам ви да го гледате вечер у дома, на висока резолюция или в обедната почивка на работа. Иначе рискувате да се отнесете прекалено на Изток и да не се върнете в настоящото навреме.

Nepal from Jamin Walsh on Vimeo.

Google+ Comments