Loading

10 пъти няма начин = иновация

Успешните мениджъри са тези, които успешно успяват да управляват екипа си от хора и да постигат с тях очаквани, че дори и по-високи резултати. Точна формула за успех няма, защото всеки случай и човек е индивидуален. Но въпреки това има няколко изпитани практики, които ти подсказват, че си близо до целта.

Така например прочетох интервю на Цвети Кьосева, която е мениджър в компанията Метноdіа. Тя споделя, че ѝ е необходимо да чуе от служителите си между осем до 10 пъти „няма начин това да се случи“, докато хората започнат да мислят и оптимизират идеята. След този период те вече преминават психологическата граница и някак вярват, че концепцията има бъдеще. Точно тогава идват и решенията, и то едно след друго.

Тънкостта обаче е първоначално да дойде налудничава, но перспективна идея. След това идва поддържането на мотивацията у служителите, за да кажат своите пъти „няма начин“ и да започнат да работят. Какви са техниките няма как да ви споделя, но поне е обнадеждаващо да чуете основния механизъм.

Надявам се, че споделянето на този похват ще ви бъде полезно при управлението на хора не само в технологични или дигитални компании. Може да бъде от помощ в големи или малки магазини, в семейни предприятия. Затова се опитайте да го приложите и вярвайте, че няма начин да няма начин. Възможностите са неограничени, както и съзнанието ни няма предел. Успех!

Google+ Comments