Loading

Архитектурните чудеса

С компанията ми много обичаме да си организраме екскурзии. Понякога дори и кратки, но така си разпределяме времето, че да можем да видим максимума от дестинацията, която сме си избрали.

Такъв беше и случаят през април, когато решихме буквално от днес за утре да прекараме уикенда в Истанбул. За два дни успяхме да се насладим на Ориента и дори успяхме да разгледаме доста голяма част от красотите. Вярно е че буквално се разбихме от ходене, но си заслужаваше. Една от спирките ни беше аквариума в един от моловете. Беше впечатляващ, доста голям и богат с разнообразни мрски обитатели. Беше наистина красиво. В компанията имахме дори хора, който са посещавали аквариума в Барселона и казаха, че той направо е смешен в сравнение с този в Истанбул. Тъй като и аз бях възхитен, започнах да разглеждам аквариумите по света и попаднах на един забележителен в Шанхай. Слиза се с ескалатор, сякаш буквално се гмуркаш в океан. Направен е изключително впечатляващо, а и самия мол е с много интересна архитектура, наподобяваща пирамида. Определено си заслужава да се види. Въпреки, че през 2012 г. се случва инцидент и аквариума се пука. Около 15 души са били ранени, а много от обитателите на аквариума са загинали. А в мола са изляти 33 тона вода. Ужасен инцидент. Тук е момента да се включа с някоя шега, за да разведря обстановката, все пак  е “Made in China”.

Определено бих искал да посетя този аквариум. Изживяването би било страхотно, а и допълнителното повдигане на адреналина от евентуално ново спукване на аквариума би направило посещението още по- вълнуващо и авантюристично .

Google+ Comments